info@kataskeuastisistoselidon.gr
Κατασκευαστής ΙστοσελίδωνΚατασκευαστής ΙστοσελίδωνΚατασκευαστής ΙστοσελίδωνΚατασκευαστής Ιστοσελίδων
  • Αρχική
  • Υπηρεσίες
    • Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress
    • Καταχώρηση Προϊόντων E-Shop
    • Υπολογισμός Κόστους Ιστοσελίδας
    • Τεχνική Υποστήριξη WordPress
    • SEO Προώθηση Ιστοσελίδων
    • Προώθηση Σελίδας Facebook
    • Διαφήμιση σε Google & Facebook
  • Έργα / Portfolio
  • Προτεινόμενα Themes
    • Προτεινόμενα Premium Templates
    • Προτεινόμενα Δωρεάν Elementor Templates
  • Blog
  • Σχετικά
  • Επικοινωνία

Πώς Θα Μειώσεις τον Όγκο του WordPress στον Server

    Home Blog Web Design Πώς Θα Μειώσεις τον Όγκο του WordPress στον Server
    Previous
    Πώς Θα Μειώσεις τον Όγκο του WordPress στον Server

    Πώς Θα Μειώσεις τον Όγκο του WordPress στον Server

    By Ντίνος Κρεούζης | Web Design | Comments are Closed | 21 Φεβρουαρίου, 2020 | 0
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Pinterest
    • LinkedIn
    • Tumblr

    Ναι, ωραίο το hosting που αγόρασες στο Cyber Monday με unlimited storage και σε τιμή “χώμα”, αλλά “δεν στα είπαν καλά”.  Ο χώρος που καταλαμβάνει η ιστοσελίδα σου στον server αργά η γρήγορα θα σε απασχολήσει και όχι με τον πιο ευχάριστο τρόπο.  

    Οι Λόγοι που δεν θέλεις το WordPress να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο απ’ ότι πρέπει είναι:

    Κόστος Server

    Μπορεί το πακέτο που επέλεξες να έχει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στον server, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει απεριόριστο αριθμό αρχείων, τα λεγόμενα File Usage / Inodes. Αν ο αριθμός των αρχείων αυξάνεται ανεξέλεγκτα, τα Inodes θα φτάσουν στα όρια τους και ο πάροχος θα σου “χτυπήσει την πόρτα” για περισσότερα χρήματα ή ακριβότερο πακέτο hosting.

    Σωστή Διαχείριση Αρχείων

    Ο καλός διαχειριστής θέλει τον server του νοικοκυρεμένο, ξέροντας ανά πάσα στιγμή τι βρίσκεται σε αυτόν και γιατί. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να έχει περισσότερα αρχεία πέραν των απαραίτητων γιατί η διαχείρισή τους θα ήταν σαφώς δυσκολότερη. 

    Δύσκολη Διαχείριση  Backups

    Τα backups είναι απαραίτητο κομμάτι μιας ιστοσελίδας. Κάποια φυλάσσονται στον server, κάποια εκτός server, ενώ κάποια και στα δύο. Όσο μικρότερο είναι ένα backup, τόσο ευκολότερη είναι η δημιουργία του, η αποθήκευση του, αλλά προπαντός η μεταφορά του και σε άλλα μέσα, αλλά και από server σε server στην περίπτωση της επαναφοράς (restore) ή της αλλαγής host. Έτσι καλό θα είναι το μέγεθός του να κρατάται όσο το δυνατόν μικρότερο.

     

    Τι αυξάνει τον όγκο της ιστοσελίδας WordPress.

    Ο No 1 υπαίτιος για την αύξηση του όγκου της ιστοσελίδας είναι οι φωτογραφίες / εικόνες και ευθύνονται με δύο τρόπους. Πρώτον με το μέγεθός τους σε ΚΒ και Pixels και δεύτερον με τον αριθμό των παραλλαγών τους. Το WordPress από κατασκευής, διαθέτει μια λειτουργία με την οποία κατά την εισαγωγή μιας εικόνας σε άρθρο ή σελίδα, δημιουργεί πολλαπλές εκδόσεις για διάφορες χρήσεις που πιστεύει ότι μπορεί να προκύψουν. Για παράδειγμα δημιουργεί τρεις παραλλαγές με μεγέθη 150x150px – 300x300px – 1024x10204px και τις χρησιμοποιεί αναλόγως, όποτε αυτές ζητηθούν. Έτσι, αν εσύ θέλεις στο άρθρο σου μια εικόνα μεσαίου μεγέθους, το WordPress θα βάλει στο άρθρο την εικόνα μεγέθους 300x300px.

    Τι γίνεται όμως με τις άλλες δύο εκδόσεις της εικόνας με μεγέθη 150x150px και 1024x10204px; Αυτές θα παραμείνουν στον server να μας πιάνουν χώρο, χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς εύκολη δυνατότητα διαγραφής τους.

    Την κατάσταση έρχονται να επιβαρύνουν τα templates των ιστοσελίδων, που και αυτά με την σειρά τους δημιουργούν τις δικές τους παραλλαγές εικόνων, σε πολλαπλά μεγέθη ανάλογα με την χρήση τους (slider, gallery, thumbnail,..).  Έτσι από μία και μόνο εικόνα, μπορούν να παραχθούν από το WordPress ως πλατφόρμα, αλλά και από τα εκάστοτε templates που χρησιμοποιούνται, περισσότερες από 14 παραλλαγές μαζί με την αρχική εικόνα. 14 αρχεία μόνο με μια εικόνα !! 

    Οπότε αν έχουμε σε βάθος χρόνου 100 άρθρα με 3 εικόνες ανά άρθρο, αυτομάτως έχουμε 3X100X14 = 4500 αρχεία.

    Στο παρακάτω στιγμιότυπο από FTP Client, θα δείτε και μόνοι σας τον αριθμό των αρχείων που παρήχθησαν από την εικόνα img1.jpg

    Πώς Θα Μειώσεις τον Όγκο του WordPress στον Server

     

    Για την διαγραφή των επιπλέον παραλλαγών εικόνων, ΔΕΝ προτείνω κάποιο plugin, καθώς δοκίμασα τα 5 δημοφιλέστερα και όχι μόνο δεν έκαναν αυτό που υπόσχονταν, αλλά κάποια διέγραψαν και εικόνες που ήταν σε χρήση από το template. Η πιο ασφαλής μέθοδος διαγραφής θα παρουσιαστεί στην συνέχεια.

     

    Λύσεις για την Μείωση Μεγέθους Εικόνων στο Server

    Στην συνέχεια θα παρουσιαστούν 4 λύσεις για την μείωση του όγκου της ιστοσελίδας στον server, με την βελτίωση των εικόνων και διαγραφή των μη χρησιμοποιούμενων από την ιστοσελίδα.

    Μηδενισμός Δημιουργίας Παραλλαγών από την Πλατφόρμα WordPress (Easy)

    Από το μενού ρυθμίσεις του WordPress, επιλέγεις πολυμέσα και στην συνέχεια μηδενίζεις όλα τα πεδία.

    Μηδενισμός Δημιουργίας Παραλλαγών από την Πλατφόρμα WordPress

    Μείωση Μεγέθους Φωτογραφιών σε KB & Pixels (Easy)

    Με την χρήση των παρακάτω plugins, μπορείς να μειώσεις το μέγεθος των εικόνων αυτόματα κατά την εισαγωγή τους στο WordPress. Υπάρχουν πολλά plugins για αυτή την δουλειά αλλά θα πρότεινα τα 3 που χρησιμοποιώ περισσότερο. Επίλεξε ένα από τα παρακάτω και εισήγαγέ το στο WordPress. 

    • Smush
    • Imagify
    • Imsanity

    Διαγραφή Παραλλαγών Μεγεθών Φωτογραφιών ( Pro )

    Ο προτεινόμενος τρόπος διαγραφής των επιπλέον παραλλαγών, είναι χειροκίνητα μέσω της αναζήτησης και διαγραφής από τον τοπικό μας δίσκο. Η ιδέα ειναι να κατέβει στον τοπικό μας δίσκο το σύνολο των εικόνων που υπάρχουν στον φάκελο του WordPress στον server με όνομα WP-CONTENT. Από το φάκελο να διαγράφουν με αναζήτηση και διαγραφή (μέσω του Windows Files Explorer) οι επιπλέον παραλλαγές και στην συνέχεια ο φάκελος WP-CONTENT να ξανανέβει στον server μέσω FTP. 

    Σκοπός του άρθρου είναι η ανάλυση της προτεινόμενης μεθόδου διαγραφής επιπλέον παραλλαγών εικόνων, οπότε ακολουθούν τα βήματα:

    1. Κατέβασμα φακέλου WP-CONTENT στον τοπικό δίσκο
    2. Καταγραφή των μεγεθών των εικόνων που υπάρχουν στο WP-CONTENT
    3. Αναζήτηση των μεγεθών των εικόνων που χρησιμοποιεί το template μέσω των Developer tools του Chrome ή του Web Developer Console του Firefox
    4. Καταγραφή των μεγεθών των εικόνων που χρησιμοποιεί το template
    5. Μαζική αναζήτηση και διαγραφή των μεγεθών των εικόνων δεν χρησιμοποιούνται από το template
    6. Ανέβασμα του φακέλου WP-CONTENT στον Server.

    Αφαίρεση παραλλαγών από το αρχείο Function.php (Extreme)

    Στα περισσότερα templates, ο μηχανισμός και οι εντολές δημιουργίας των επιπλέον παραλλαγών εικόνων, βρίσκεται συνήθως στο αρχείο Function.php εντός του τρέχοντος template. Αν οι εντολές αυτές διαγραφούν τότε το template θα σταματήσει να δημιουργεί τις επιλεγμένες παραλλαγές. ΠΡΟΣΟΧΗ. Σε περίπτωση διαγραφής από το αρχείο Function.php κάποιου στοιχείου που είναι αναγκαίο, η ιστοσελίδα θα σταματήσει να λειτουργεί, οπότε καλό θα είναι η συγκεκριμένη ενέργεια να γίνει από κάποιον που γνωρίζει τι κάνει.

     

    Αν θες να μειώσεις τον όγκο που καταλαμβάνει το WordPress στον Server, μετά την κατασκευή ιστοσελίδας τώρα ξέρεις τον τρόπο. Οι παραπάνω ενέργειες θα συμβάλλουν σημαντικά στην μείωση του όγκου της ιστοσελίδας.

    Ελπίζω να σας βοηθήσουν.

    Server Managment, WordPress

    Ντίνος Κρεούζης

    Υπεύθυνος κατασκευής ιστοσελίδων και internet marketing, ειδικός σε θέματα SEO, Social Media Marketing και διαφήμισης PPC, συγγραφέας του βιβλίου "SEO Master Using the Power of WordPress", βοηθά μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να αυξήσουν τα έσοδα τους μέσω του διαδικτύου.

    More posts by Ντίνος Κρεούζης

    Related Posts

    • Πόσο Κοστίζει η Εισαγωγή Καταχώρηση Προϊόντων σε E-Shop ;

      By Ντίνος Κρεούζης | Comments are Closed

      Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn TumblrΕίναι γνωστή η συνεχής αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και αγορών μέσω Internet σε επίπεδα διπλασιασμού ανά έτος. Αντίστοιχη όμως είναι και η αύξηση των επαγγελματιών που είτε δημιουργούν την ηλεκτρονικήRead more

    • Εταιρεία Κατασκευής Ιστοσελίδων VS Freelancer

      Εταιρεία Κατασκευής Ιστοσελίδων VS Freelancer

      By Ντίνος Κρεούζης | Comments are Closed

      Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn TumblrΤελευταία, στην Ελληνική τηλεόραση έχουν εμφανιστεί διαφημίσεις υπηρεσιών κατασκευής ιστοσελίδων από εταιρείες που ως κύρια δραστηριότητά τους έχουν την προβολή επιχειρήσεων μέσω επαγγελματικών καταλόγων που διατηρούν, και όχι αυτή καθαυτήRead more

    • Πόσο Χρήσιμη Είναι η Ιστοσελίδα σε Μικρές Επιχειρήσεις;

      Πόσο Χρήσιμη Είναι η Ιστοσελίδα σε Μικρές Επιχειρήσεις;

      By Ντίνος Κρεούζης | Comments are Closed

      Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn TumblrΕίναι σύνηθες να δέχομαι ερωτήσεις σχετικά με την αναγκαιότητα για κατασκευή ιστοσελίδας επιχείρησης από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους και από μερίδα πελατών που σκέφτονται να επεκτείνουν την δραστηριότητά τους μέσω του διαδικτύου.Read more

    • Οδηγίες Επιλογής Εταιρείας Web Hosting Χαρακτηριστικά και Reviews

      Οδηγίες για την Επιλογή Εταιρείας Web Hosting Χαρακτηριστικά και Reviews

      By Ντίνος Κρεούζης | Comments are Closed

      Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn TumblrΞεκίνησα να γράφω το ακόλουθο άρθρο σχετικά με την επιλογή εταιρείας Web Hosting για την φιλοξενία ιστοσελίδας, διότι μπαίνω αναγκαστικά στην διαδικασία, για πολλοστή φορά, αλλαγής Host λόγω φυσικά κακήςRead more

    • 1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα – Οδικός Χάρτης για την Προώθηση Ιστοσελίδας

      1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα – Οδικός Χάρτης για την Προώθηση Ιστοσελίδας

      By Ντίνος Κρεούζης | Comments are Closed

      Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn TumblrΣκοπός του ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικού βιβλίου (ebook) «1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα – Οδικός Χάρτης για την Προώθηση Ιστοσελίδας» είναι η παρουσίαση ενεργειών προώθησης ιστοσελίδας οι οποίες βασίζονται σε μια συγκεκριμένη στρατηγικήRead more

    Previous

    Τελευταία Άρθρα

    • Πώς Θα Μειώσεις τον Όγκο του WordPress στον Server
      21 Φεβρουαρίου, 2020
      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς Θα Μειώσεις τον Όγκο του WordPress στον Server

      Πώς Θα Μειώσεις τον Όγκο του WordPress στον Server

    • 3 Αυγούστου, 2018
      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πόσο Κοστίζει η Εισαγωγή Καταχώρηση Προϊόντων σε E-Shop ;

      Πόσο Κοστίζει η Εισαγωγή Καταχώρηση Προϊόντων σε E-Shop ;

    • SEMrush: Οι 12 Κυριότεροι SEO Παράγοντες Κατάταξης για το 2017
      15 Ιουνίου, 2017
      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο SEMrush: Οι 12 Κυριότεροι SEO Παράγοντες Κατάταξης για το 2017

      SEMrush: Οι 12 Κυριότεροι SEO Παράγοντες Κατάταξης για το 2017

    • Πρώτη Σελίδα στο Google και Πόσος Χρόνος Θα Χρειασθεί (Έρευνα)
      13 Φεβρουαρίου, 2017
      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρώτη Σελίδα στο Google και Πόσος Χρόνος Θα Χρειασθεί (Έρευνα)

      Πρώτη Σελίδα στο Google και Πόσος Χρόνος Θα Χρειασθεί (Έρευνα)

    Υπολογισμός Κόστους Ιστοσελίδας

    ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

    Προτεινόμενη Εταιρεία Web Hosting

    Σε Επαφή

    Newsletter

    Εγγραφείτε στην mail list του Web Designer για να λαμβάνετε προσφορές υπηρεσιών και τα νέα του internet marketing.

    You have Successfully Subscribed!

    Σελίδες

    • Αρχική
    • Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress
    • Κόστος Κατασκευής Ιστοσελίδας
    • Προτεινόμενα Themes
      • Προτεινόμενα Premium Templates
      • Προτεινόμενα Δωρεάν Elementor Templates
    • Τεχνική Υποστήριξη WordPress
    • Έργα / Portfolio
    • Επικοινωνία

    Τελευταία Άρθρα

    • Πώς Θα Μειώσεις τον Όγκο του WordPress στον Server
      21 Φεβρουαρίου, 2020
      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς Θα Μειώσεις τον Όγκο του WordPress στον Server

      Πώς Θα Μειώσεις τον Όγκο του WordPress στον Server

    • 3 Αυγούστου, 2018
      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πόσο Κοστίζει η Εισαγωγή Καταχώρηση Προϊόντων σε E-Shop ;

      Πόσο Κοστίζει η Εισαγωγή Καταχώρηση Προϊόντων σε E-Shop ;

    • SEMrush: Οι 12 Κυριότεροι SEO Παράγοντες Κατάταξης για το 2017
      15 Ιουνίου, 2017
      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο SEMrush: Οι 12 Κυριότεροι SEO Παράγοντες Κατάταξης για το 2017

      SEMrush: Οι 12 Κυριότεροι SEO Παράγοντες Κατάταξης για το 2017

    • Πρώτη Σελίδα στο Google και Πόσος Χρόνος Θα Χρειασθεί (Έρευνα)
      13 Φεβρουαρίου, 2017
      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρώτη Σελίδα στο Google και Πόσος Χρόνος Θα Χρειασθεί (Έρευνα)

      Πρώτη Σελίδα στο Google και Πόσος Χρόνος Θα Χρειασθεί (Έρευνα)

    Επικοινωνία

    Τηλέφωνο
    Τηλ: 2104400777

    Email
    info@kataskeuastisistoselidon.gr

    Ας Γίνουμε Φίλοι

    • Αρχική
    • Επικοινωνία
    Copyright 2020 Κατασκευαστής Ιστοσελίδων | Fast WordPress Hosting by Top Host | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώµατος.
    • Αρχική
    • Υπηρεσίες
      • Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress
      • Καταχώρηση Προϊόντων E-Shop
      • Υπολογισμός Κόστους Ιστοσελίδας
      • Τεχνική Υποστήριξη WordPress
      • SEO Προώθηση Ιστοσελίδων
      • Προώθηση Σελίδας Facebook
      • Διαφήμιση σε Google & Facebook
    • Έργα / Portfolio
    • Προτεινόμενα Themes
      • Προτεινόμενα Premium Templates
      • Προτεινόμενα Δωρεάν Elementor Templates
    • Blog
    • Σχετικά
    • Επικοινωνία
    Κατασκευαστής Ιστοσελίδων